Wedstrijdsecretaris Verheul kreeg op organisatorisch gebied een hoop zaken voor elkaar. Metro organiseerde begin jaren 60 het NK 25km met de start op Varkenoord.
Verheul had reclamespandoeken van Heineken gekregen en regelde een TV-cameraploeg om het geheel te verslaan. Hij regelde zelfs dat de Heineken-reclame werd gefilmd. De bekende Metro-prestatielopen zagen in de winter van 1966/67 het levenslicht. Verheul had contact met Wim Hollander, de organisator van de wielerronde van Het Vrije Volk. Hij wist af te spreken dat het parcours van de wielerronde een uur
van tevoren gebruikt mocht worden voor de prestatieloop. Dit leverde naast een gratis parcours natuurlijk ook een hoop gratis publiciteit op. De HVV-Metro-loop bleef jarenlang een goedlopend evenement waarin sponsors interessante prijzen verlootten.
In 1965 had Verheul de hand weten te leggen op twee walkie talkies. De ene legde hij dan voor de microfoon in het wedstrijdsecretariaat en met de andere liep hij als omroeper over het veld. Het zag er professioneel uit.
Het beleid van het toenmalige bestuur betaalde uiteindelijk in 1970 uit, toen Metro als eerste vereniging AAC versloeg in de hoofdklasse van de competitie, en Nederlands kampioen werd. Het zou tot 2006 duren voor AAC weer verslagen werd, ditmaal door Phanos. Pas in 2009 zou de beker weer naar Rotterdam gaan.
In 1971 echter, werd AAC weer kampioen en moest de PH-beker worden ingeleverd. Hij was echter nergens meer te vinden! Pim Veldhoven (penningmeester in 1971): “Het was een schandaal van jewelste. Als bestuur hebben we het getracht elegant op te lossen. Toen we de beker hadden teruggevonden zijn we met bestuur en een delegatie van de atleten naar Amsterdam gegaan en hebben we voor de AAC-ers een diner gegeven in het Apollo-hotel. Zij vatten het sportief op. Ze hadden gemerkt dat we erg ons best hadden gedaan de beker terug te vinden want in Rotterdam was veel gegraven en bij elke bouwput stond een bord METRO!”
Na 1970 ging het helaas bergafwaarts met de wedstrijdatletiek. Kruithof en Schreuder overleden, Verheul moest vanwege zijn werk verhuizen naar Den Briel en Ritman naar Arnhem. Het bestuur werd overgenomen door Freek van der Griendt (voorzitter), Fré Lammers (secretaris), Pim Veldhoven (penningmeester – broer van Bertus), Gerard van Maurik (wedstrijdsecretaris) en Lou Schriel. Deze laatste werkte op het stadhuis en onderhield de contacten met de gemeente. Dit bestuur, waarvan het voorzitterschap na een aantal jaren werd overgenomen door Lou Schriel, had bescheidener doelstellingen met de vereniging en wilde een grotere rol voor de breedtesport.